По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир Ю., обвинен в кражба

19 Юни 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир Ю. Той е обвинен за това, че извършил кражба на златни накити - 20 броя пендари (всеки по отделно с тегло от 10.8 грама – 22 карата), златен ланец (с тегло 51.7 грама – 14 карата) и лаптоп. Вещите са били собственост на жена от град Сливен. Престъплението е осъществено през периода 23.05.2020 г. – 03.06.2020 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.3 и т.7, вр. чл.194, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на повторност.

По време на разследването е установено, че златните накити и лаптопът са откраднати от апартамент. Крадецът е проникнал в жилището, разрушавайки вратата на терасата и вратата на спалнята в него.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Красимир Ю. е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Красимир Ю. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.