По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Куцар К., обвинен в извършване на кражба

17 Март 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Куцар К. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи (на стойност 604 лева) от владението на техния собственик – жена от гр. Сливен. Престъпното деяние е извършено на 13.03.2020 г. и 14.03.2020 г. в гр. Сливен. То е осъществено в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив. Класифицирано е по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Куцар К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Куцар К. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че обвиняемият има множество предходни осъждания и е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.