По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Якъб С., обвинен в държане с цел разпространение на около 30 грама метамфетамин

27 Февруари 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Якъб С. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 30 грама метамфетамин. Деянието е извършено на 23.02.2020 г. в гр.Сливен. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.2 от НК.

Якъб С. е обвинен и за това, че без надлежно разрешително е държал прекурсори и материали за производство на метамфетамин. Престъплението е извършено на горепосочените дата и място и е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 3, вр.изр.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Якъб С. е извършил деянията, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Якъб С. може да се укрие или на извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.