По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложно наказание от 6 години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър Л., подсъдим за кражби, извършени при условията на опасен рецидив

12 Февруари 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура –Бургас бе наложено ефективно наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър Л. Той е обвинен за това, че отнел чужди движими вещи от владението на различни лица, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбите, които са общо три, са извършени в гр. Бургас през периода от 07.01.2019 г. до 06.02.2019 г. Престъпното деяние е извършено при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, предл.1, вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“ и б.„б“, вр. чл.26, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че трите кражби са извършени по идентичен начин – от апартаменти, след като са счупвани патроните на входните врати. От жилищата са отнети компютър, часовници, обеци, телевизор, гривни, халка, пръстени, синджири, висулки и пари (всичко на обща стойност 5 227 лева).

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.