След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин К., обвинен в държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества, в условията на опасен рецидив

27 Декември 2019 г.

След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Марин К., обвинен в държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

На обвиняемия Мартин К. е повдигнато обвинение за това, че на 17.12.2019г. в гр.Нова Загора Обл.Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешение държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин с общо тегло приблизително 15гр. и разпространил високорискови наркотични вещества, като ги продал - престъпление по чл.354а ал.ІІ изр.2 т.4 вр. с ал.І от НК.

        Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Мартин К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

        Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Мартин К.

         Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.