По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Господин Й., обвинен за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство

27 Ноември 2019 г.

Определението на Районен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Господин Й. Той е обвинен за това, че за времето от около 18.00 ч. на 20.11.2019 г. до 16.20 ч. на 21.11.2019 г. в с. Безмер, обл. Ямбол противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, от владението на неговия собственик – мъж от същото село, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като отнемането е извършено чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разбиване на вратата на гараж и чрез използване на техническо средство, след което е последвала повреда на лекия автомобил, настъпила в следствие от ПТП на територията на гр. Ямбол, изразяваща се в огъване на преден капак, деформации по ляв калник, броня и счупване на преден ляв фар на лекия автомобил – престъпление по чл.346, ал.2, т.1 и т.3, вр. с ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Господин Й. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Господин Й. може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.