По дело на ОП-Сливен, Николай Х., обвинен в производство и държане с цел разпространение на метамфетамин и амфетамин и притежаване на ловен автомат и боеприпаси, без разрешително, ще търпи общо 2 г. и 6 м. „лишаване от свобода“

2 Август 2019 г.

По дело на Окръжна прокуратура – Сливен, Николай Х., обвинен в производство и държане с цел разпространение на метамфетамин и амфетамин, както и притежаване на ловен автомат и боеприпаси, които са държани без разрешително, ще търпи общо 2 г. и 6 м. ефективно наказание „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Ефективно наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“ ще търпи Николай Х. Той е обвинен, затова че на 22.03.2019 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително е произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 10 грама метамфетамин и амфетамин) – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 1 и 4 от НК.

Той е обвинен и затова че на същите дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, предл. 1 и 2, вр. изр. 1, предл. 4 от НК.

Той е обвинен и затова че на горепосочените дата и място, държал огнестрелно оръжие (ловен автомат) и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Николай Х. ще търпи и наказание от 10 м. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер 10 000 лв., по предходно осъждане по НОХД № 5641/2016 г. на РС-Бургас.

Общото наказание, в размер на 2 г. и 6 м. „лишаване от свобода“, ще бъде реализирано при първоначален „строг“ режим в затвор.

Одобреното от съда споразумение има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.