По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с три – годишен изпитателен срок спрямо Миглена Д., подсъдима за измама

23 Май 2019 г.

Присъдата на Районен съд – Бургас  е постановена по реда на съкратеното производство. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града. 

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Миглена Д. Тя е подсъдима за това, че на 12.06.2015 г.в парк „Росенец“, общ. Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила заблуждение у Иванка Г., като формирала у нея неверни представи, че срещу нея се води наказателно производство  и тя е в състояние да уреди прекратяването му, тъй като има сериозно влияние върху прокурори и съдии, от които това зависи, като за тази „услуга“ пострадалата следва да даде на подсъдимата парична сума в размер на 7500 лева за предоставяне на подкупи  на лицата,  от които  зависи прекратяването на производството, без тези обстоятелства да отговарят на обективната действителност, като с това (на 15.06.2015 г.) причинила на пострадалата имотна вреда в размер на 5000 лева, които пострадалата изтеглила от банковата си сметка и  предала лично на подсъдимата – престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Присъдата на Районен съд – Бургас  е постановена по реда на съкратеното производство. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.