По внесено искане на РП-Елхово, съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Митко П., Симеон С. и Мишо М. за кражба на електрически проводник, като престъплението е извършено и от тримата в условията на опасен рецидив.

28 Декември 2018 г.

      Районна прокуратура Елхово повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч. и внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Митко П., Симеон С. и Мишо М. за това, че на 20.11.2018г. в с.Кирилово, Общ.Елхово обл. Ямбол от частен имот, намиращ се на ул.„Г.Димитров“, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи - 100 метра ел.проводник за генератор на стойност 6000 лв. от владението на собственика – търговско дружество,  без съгласието на управляващия и представляващ го управител, с намерение противозаконно да го присвоят, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1 т.1 вр. с чл.194 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 вр. с чл.29 ал.1 б.„а“ и б.„б“ от НК.

       Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при РУ МВР Елхово.

       Според наблюдаващия прокурор, налице е реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление, което се предпоставя от сериозно обремененото им съдебно минало.

Съдът прие аргументите на Прокуратурата и в късните часове на 27.12.2018г. определи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ и за тримата обвиняеми.

    Определението на Районен съд Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.