По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът заложи ефективно наказание от 18 м. „лишаване от свобода“ спрямо Антон Г., държал с цел разпространение и разпространил метамфетамин

7 Декември 2018 г.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Антон Г. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че действайки при условията на продължавано престъпление в гр.Ямбол, за времето от 22.08.2018г. до 30.08.2018г., без надлежно разрешително разпространил метамфетамин и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – коноп и метамфетамин, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, предл.4 и 5, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.29, ал.1. б. „б“ от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.