По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Артур П. и Асен Ч., обвинени в проникване в чуждо жилище и извършване на грабеж

28 Ноември 2018 г.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.  

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Артур П. и Асен Ч. Те са обвинени за това, че на 12.10.2018г. в гр.Бургас, кв.„Рудник“ от къща, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи, а именно: мобилен телефон и калъф (на стойност 270 лв.) от владението на мъж, с намерението да ги присвоят, като употребили за това сила, изразяваща се в нанасяне на удари с тесла в главата и тялото на мъж, както и нанасяне на удари с ръце по лицето на жена (обитаваща жилището) – престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Те са обвинени и за това, че в условията на съвкупност с горепосоченото деяние, на 12.10.2018г. в гр. Бургас, кв.„Рудник“, в съучастие по между си, влезли в чуждо жилище (къща), като деянието е извършено нощем от две лица – престъпление по чл.170, ал.2, вр. ал.1, вр. ал.20, ал.2, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че двамата мъже са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража двамата мъже.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.