По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен и след постигнато споразумение, съдът наложи ефективно наказание от 1 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ на Асен С. за разпространение на наркотично вещество

19 Юни 2018 г.

   По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 1 г. и 2 м. „лишаване от свобода“ спрямо Асен С. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 22.03.2018 г. в гр. Нова Загора, без надлежно разрешително държал с цел разпространение 29 бр. хартиени пликчета (дози) с високорисково наркотично вещество – хероин с общо тегло 0,371 грама – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 4, алт. 1 от НК.

    На 22.03.2018 г. по информация, че Асен С. държи в себе си хартиени пликчета с хероин, предназначени за разпространение, му е била извършена полицейска проверка от служители на РУ на МВР – Нова Загора. Извършен му е бил личен обиск, при който в него са били намерени 29 бр. хартиени пликчета, за които подсъдимият обяснил, че съдържат хероин. При извършения оглед и направен полеви тест бледокафявото на цвят прахообразно вещество е реагирало на хероин.

   Асен С. е осъждан няколкократно за престъпления по същия текст от НК.

   Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор.

   Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.