По искане на Районна прокуратура – Средец, съдът задържа под стража двама мъже, обвинени за кражба на множество движими вещи от имот на британски поданик

14 Юни 2018 г.

Определението на Районен съд –Средец може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас

 

По искане на Районна прокуратура – Средец, съдът задържа под стража Стоян Х. и Станислав Т. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 04.06.2018г. в  с. Дюлево, общ. Средец, обл. Бургас, от къща, след предварителен сговор, като извършители  и в съучастие по между си, чрез разбиване на заключващо устройство на прозорец на спалня, отнели от владението и без съгласието на британски поданик, чужди движими вещи – телевизор, музикална система, дрелка и др., с намерение противозаконно да ги присвоят и случая е немаловажен  - престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.5, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК ЗА Стоян Х. и престъпление по чл.196, т.2, вр. с чл.195, ал.1, т.3 ит.5, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. с чл.29, ал.1, б. „б“ от НК за Станислав, за когото деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Стоян Х. И Станислав Т. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че двамата мъже могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд –Средец може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас