По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража двама мъже, обвинени в кражба на множество движими вещи от имот на ирландски гражданин

14 Юни 2018 г.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.     

По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Асен Й. и Илми А. Те са привлечени като обвиняеми за това,  че за времето от 18.15 ч. до 22.30 ч. на 10.03.2018г. от частен дом, находящ се в с.Горица, общ. Поморие, след предварителен сговор и в съучастие по между си, в качеството си на извършители, чрез счупване на здраво направена преграда за защита на имот (стъкло на прозорец), отнели чужди движими вещи – три мобилни телефона, таблет, сумата от 260 лв., външна памет за компютър и др., от владението на ирландски гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като случая не е маловажен – престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Асен Й. и Илми А. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.