По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 3г. „лишаване от свобода“ на Никола К., отнел чужди движими вещи, при условията на опасен рецидив

15 Януари 2018 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ на Никола К. (на 49 г., от гр. Варна).

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ на Никола К. (на 49 г., от гр. Варна). Той е подсъдим за това, че на 15.02.2016 г., около 22.30 часа, в гр. Бургас, кв. „Крайморие“, в бирария, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжки портфейл, ведно с находящата се в него парична сума в размер на 800 лева, всичко на обща стойност 803.80 лева от владението на Х. К. от с.Конарско, обл. Благоевград, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр.чл. 194, ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

Подсъдимият стоял на маса, до която се намирал пострадалият. Х.К. забравил портфейла си и напуснал заведението. Портфейлът бил намерен от сервитьорка, която попитала Никола К. и стоящите на масата с него дали е техен. Подсъдимият казал, че е собственик на намереното и сервитьорката му го дала.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.