По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Мартин Т., управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин

23 Ноември 2017 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Мартин Т. (на 33 г. от гр. София). Той е подсъдим за това, че на 21.05.2017 г. в гр. Бургас, по ул. „Транспортна“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Хонда“, след употреба на наркотично вещество – амфетамин, установено с техническо средство (дрегер)  – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На Мартин Т. е наложена и „глоба“ от 1 000 лв.

Управляваният от подсъдимия лек автомобил е бил спрян за проверка от полицейски служители, които са осъществявали специализирана полицейска операция, насочена към установяване на водачи управляващи МПС, след употреба на алкохол и наркотични вещества. Около 21:30 часа на горепосочената дата те изпробвали Мартин Т. с техническо средство (дрегер) за употреба на алкохол и наркотици, като пробата за наркотици дала положителен резултат.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.