По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража двама мъже, извършили кражба на 200 литра бензин и заплаха с пистолет

5 Октомври 2017 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Радостин С. ( на 30г. от с. Блатец, общ. Сливен) и Георги Ц. ( на 28г. от гр. Сливен).  Те са обвинени за това, че 02.10.2017г., на км.245 от АМ „Тракия“, в землището на село Омарчево, общ. Нова Загора, в съучастие по между си като съизвършители, при условията на опасен рецидив, отнели от товарен автомобил със сръбска регистрация,чужди движими вещи – 200 литра дизелово гориво, от владението на сръбски гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвоят, като заварени на мястото на произшествието, употребили заплашване с пистолет, за да запазят владението върху откраднатото гориво – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3, вр. чл.20, ал.2 от НК.

За престъплението, за което двамата мъже са обвинени, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г. и възможност за конфискация на половината имущество на всеки от тях.

Според прокурора е налице обосновано предположение,  че Радостин С. и Георги Ц. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че двамата биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора и задържа под стража двамата обвиняеми.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.