Оставиха в ареста Димитър М. от гр. Бургас, обвинен в държане с цел разпространение на наркотични вещества

10 Август 2017 г.

Оставиха в ареста Димитър М. ( на 29г. от гр. Бургас). Той е обвинен за това, че на 01.08.2017г. в гр.Бургас, ж.к. „Меден рудник, бл.29, без  надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 38, 997 гр. метамфетамин на стойност 972 лв. и 7,5 гр. коноп (канабис) 45,23 лв. всичко на обща стойност 1017 лв. и деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.354а, ал2, т.4, вр. ал. 1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

За престъплението, в което е обвинен Димитър М. е предвидено наказание от 5г. до 15г. „лишаване от свобода“.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Димитър М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът е категоричен, че съществува реална опасност той да се укрие или  да извърши ново престъпление, предвид тежестта на повдигнатото обвинение, предмета на престъпното деяние и трайно установените престъпни навици на Димитър М., който е осъждан многократно и е търпял ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Припомняме, че Окръжен съд –Бургас наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър М, като заседанието бе проведено  на 04.08.2017г. Днес това определение бе потвърдено и от вазивната съдебна инстанция.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.