По внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Е.Алиев, изтеглил сумата от 200 лв. , чрез дебитна карта, която е собственост на друг мъж, като действието е извършено без съгласие на титуляря

18 Април 2017 г.

      По внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Е. Алиев (на 28г. от гр.Сливен). Той е обвинен за това, че на 03.03.2017г. в гр. Сливен, в условията на продължавано престъпление, използвал дебитна карта собственост на Х.А., без съгласието на титуляря, като от АТМ – устройство (банкомат), находящо се на бул. „Цар Освободител“, извършил успешни операции „теглене“ на суми от по 100лв. (общо на стойност 200лв.) и престъплението не представлява по – тежко такова - престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

      Е. Алиев е обвинен и за това, че на 02/03.03.2017г., в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи от лек автомобил марка „Опел“, на обща стойност 31лв., от владението на собственика им Христо С. от гр. Сливен без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр.чл.194, ал.1 от НК.

      Според прокурора,  налице е обосновано предположение, че Е. Алиев е извършил престъплението, в което е обвинен. Той е многократно осъждан и е търпял ефективни наказания по тези осъждания. На 20.03.2017г. са му повдигнати обвинения по горепосочените престъпления, но той се е укрил, като е задържан от полицейските служители, след като е бил обявен за издирване. Поради тези причини прокурорът е категоричен, че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да се укрие.

     Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Е. Алиев.

      Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.