По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол съдът задържа под стража обвиняемия Дечо Д, който извършил опит за убийство на мъж

27 Февруари 2017 г.

       По искане на Окръжна прокуратура  - Ямбол, съдът задържа под стража обвиняемия Дечо Д. от гр.Сливен. Той е обвинен за това, че на 18.02.2017г., в с.Ботево, обл.Ямбол, в частен дом, находящ се на ул.„Огоста” № 3, е направил опит умишлено да умъртвил другиго – Костадин К., от с.Ботево, обл.Ямбол, чрез нанасяне на удар с нож в областта на корема на пострадалия, като по независещи от волята му причини не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици (пострадалият е бил приет за лечение в болница, като му е била оказана незабавна, животоспасяваща операция) – престъпление по чл.115 вр.чл.18, ал.1 от НК.

 

       За извършеното престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Според прокурора,  налице е обосновавано предположение за това, че Дечо Д. е извършил престъплението, в което е обвинен. Наказанието предвидено в закона за това  престъпление  е изключително тежко, което е предпоставка обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление ако не бъде задържан в ареста.

 

       Съдът прие мотивите на прокурора и остави Дечо Д. в ареста.

 

       Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.