Ефективно наказание от 2г. „лишаване от свобода“ се съгласи да изтърпи подс.Христо Начев, който държал прекурсори и метамфетамин с цел разпространение

6 Февруари 2017 г.

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2г. ще изтърпи 31-годишният Христо Начев от гр. Сливен. Той прие всички факти от обвинителния акт и призна вината си за това, че на 05.01.2016г., в гр.Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително произвел  и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин на стойност 259 лв.- престъпление по чл.354а, ал2, изр.2 предл. последно, т.4, вр. ал.1, изр.1, алт.1, предл.1 и ал.4 от НК.

       Начев е признал вината си и за това, че на горепосоченото място и по соченото време, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на метамфетамин, с цел разпространение - престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2 вр. изр.1, алт.1, предл.4 от НК.

      Наказанието ще да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим  в затвор.

      Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд –Сливен, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.