По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура –Бургас съдът наложи ефективно наказание от 6г. „лишаване от свобода“ на Георги Бакалов от гр. Бургас, подсъдим за кражба на общо 351 м. телефонни кабели на стойност над 11 500лева

26 Януари 2017 г.

        По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура –Бургас съдът наложни ефективно наказание от 6г. „лишаване от свобода“ на Георги Бакалов от гр. Бургас. Той е признат за виновен за това, че в периода от 01.09.2015 г. до 27.10.2015 г., в гр. Бургас, ж.к. ”Меден рудник”, от канална мрежа, собственост на търговско дружество, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, при което са осъществени повече от две деяния, а именно - шест деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, чрез използване на технически средства и след предварителен сговор за извършване на деянията по две от деянията с Георги Стоянов от гр. Бургас и с Йордан Козаров от гр. Бургас, е отнел чужди движими вещи – общо 351 метра селищни телефонни кабели, възлизащи на обща стойност от 11 577,90 лева от владението  на материално отговорното лице на търговското дружество, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, предл. ІІ и т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. 

       Със същата присъда на Георги Стоянов и Йордан Козаров от гр. Бургас е наложено условно наказание от по 2г. „лишаване от свобода“ , изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3г. и пробационна мярка– да не напускат жилищата си за времето от 23.00 ч. до 05.00 ч., която важи за целия изпитателен срок на наказанието. Стоянов и Козаров са подсъдими за престъпление по  - чл. 195, ал. 1, т. 4, предл. ІІ и т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.  Те са признати за виновни за това, че в периода от 24.10.2015 г. до 27.10.2015 г., в гр. Бургас, ж.к. ”Меден рудник”, от канална мрежа, собственост на търговско дружество, при условията на продължавано престъпление, при което са осъществени две деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, чрез използване на технически средства, след предварителен сговор  помежду си и с Георги Бакалов- тримата извършители, са отнели чужди движими вещи – общо 190  метра селищни телефонни кабели, възлизащи на обща стойност на сумата от 4 936,50 лева от владението, материално отговорното лице на търговското дружество,  без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

       Делото е преминало по реда на съкратеното следствие.

       Присъдата на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.