Ефективно наказание от 8г. „лишаване от свобода“ получи Ахмед Мустафов, признат за виновен в опит за контрабандно пренасяне на близо 156 кг. екстази

28 Декември 2016 г.

       Ефективно наказание от 8г. „лишаване от свобода“ получи Ахмед Мустафов от с. Звездица, общ. Омуртаг, обл. Търговище. Той е признат за виновен за това, че на 25.02.2016 г. през ГППП „Малко Търново“, с товарен автомобил, без надлежно разрешително,  направил опит да пренесе през границата на страната от Р. България към Р. Турция, високорисково наркотично вещество - 87 пакета екстази във вид на таблетки , с общо бруто тегло близо 156 кг., на стойност 3 889 000 лв. - престъпление по чл.242 ал.ІV вр. с ал.ІІ, вр. с чл.18 ал.1 от НК.

       Опитът е останал недовършен поради причини, които не са зависили от обвиняемия Мустафов, а именно поради извършване на митническата проверка.

       Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. То е наложено след като Мустафов е признал всички факти по обвинителния акт и признавайки вината си, е сключил споразумение с Прокуратурата.

       Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд-Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.