Двама бургазлии, подсъдими за организиране на незаконна хазартна дейност, се споразумяха с Прокуратурата и получиха осъдителни присъди

22 Юни 2016 г.

 Двама бургазлии се споразумяха с Прокуратурата и  след като признаха вината си получиха осъдителни присъди за организиране на нерегламентирани залози на футболни срещи от чуждестранни първенства. Иван Сивев и Тошко Пачев се признаха за виновни в това, че  през периода от 21.10.2012г. до 11.12.2012г. в гр.Бургас, като съизвършители и с обвиняемия Пламен Димов като помагач, без съответното разрешение и не по установения законов ред, организирали залагания върху развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация - футболни мачове, администрирани от спортна организация - от УЕФА, от съответните футболни федерации администриращи английското, френското, германското, италианското, испанското, холандското футболно първенство, както и от други футболни първенства в Европа, като използвали коефициенти от сайтове в „Интернет” - „Спортиг-Бет” и „Еврофутбол” - престъпление  по чл.327, ал.2, т.3, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК вр.чл.3,чл.4 и чл.41 ал.1 от Закона за хазарта.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 8г. и „глоба“ от 2000лв. до 50 000лв.

Сивев и Пачев са се съгласили да изтърпят наказание от по 8м. „лишаване от свобода“, изпълнението, на което е отложено за изпитателен срок от три години.

На двамата бургазлии е наложена и „глоба“ в размер на от по 1000лв. за всеки от тях.

По отношение на подсъдимия Пламен Димов, срещу когото има повдигнато обвинение за това, че през периода от 21.10.2012г. до 11.12.2012г.  в гр.Бургас, като помагач - подпомогнал набирането на лица, които да участват в незаконната хазартна игра и събирал направените залози, в съучастие с Иван Сивев и Тошко Пачев, делото продължава, като ще бъде разгледано по общия ред от Районен съд –Бургас.