Управление на МПС след употреба на алкохол

8 Март 2023 г.

В Районна прокуратура – Перник са постъпили материали за образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на МПС след употреба на алкохол.

Наказателното производство е образувано след подаден сигнал за водач на лек автомобил „Мазда 6“, който е ударил в района на гр. Радомир друг автомобил и не е спрял. След като бил последван от водача на ударения автомобил, водачът на Маздата продължил в посока към с. Червена могила, където последователно ударил още две спрели превозни средства и отново продължил движението си. Нарушителят е бил установен и спрян от органите на полицията в района на с. Друган. Установено е че водач е петдесет и шест годишен мъж от гр. Радомир,  а от направения му тест за употреба на алкохол с техническо средство е установена концентрация 2,29 промила, поради което е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Освен причинените материални щети, от произшествията не са пострадали граждани.

На водача е взета и проба кръв, чието изследване е възложено в хода на образуваното наказателно производство, разпитани са свидетели и е изискана от Сектор „Пътна полиция“ справка за нарушителя.

Предстои да бъдат установени причинените материални щети, а разследването продължава, освен за управлението на МПС след употреба на алкохол и с оглед на пътно хулиганство по чл. 325, ал. 3 от НК.