РАБОТНА СРЕЩА ПО ИНИЦИАТИВА НА ПРОКУРАТУРАТА

7 Декември 2022 г.

На 02.12.2022 г. в Съдебната палата в гр. Перник, по инициатива на Административния ръководител на Окръжна прокуратура – гр. Перник се проведе работна среща, в която освен ръководителите на двете прокуратури в Област Перник - Районна и Окръжна, участие взеха и представители на изпълнителната власт в лицето на Кмета и Председателя на Общински Съвет в общ. Трън, и Началника на РУ МВР – гр. Трън.

На срещата бяха обсъдени въпроси от национално и местно значение в Община Трън, като противодействие на домашното насилие, битовата престъпност, действия срещу престъпленията с предмет и под влияние на наркотични вещества, преминаването на нелегални мигранти, както и състоянието на пътната инфраструктура, като предпоставка за ПТП.

След обсъждане на поставените проблеми и слабости, от представителите на различните институции бяха набелязани мерки, в рамките на компетентността им за ефективни действия, в условията на сътрудничество и взаимодействие по предотвратяване и преустановяване на престъпни действия от категориите, посочени по-горе.