9 Март 2023 г.

Районна прокуратура – Перник наблюдава досъдебно производство срещу извършител на три катастрофи след употреба на алкохол

Сподели

В Районна прокуратура – Перник са постъпили материали за образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на МПС след употреба на алкохол.

Наказателното производство е образувано след подаден сигнал за водач на лек автомобил „Мазда 6“, който е ударил в района на гр. Радомир друг автомобил и не спрял. След като бил последван от ударения автомобил, Маздата продължила в посока с. Червена могила, където последователно ударила още две спрели превозни средства. Шофьорът  продължил движението си към с. Друган, където бил спрян от органите на полицията.

Установено е че той е петдесет и шест годишен мъж от гр. Радомир. При направения му тест за употреба на алкохол с техническо средство е установена концентрация от 2,29 промила, поради което е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Освен причинените материални щети, при произшествията не са пострадали граждани. На водача е взета и кръвна проба, чието изследване е възложено в хода на образуваното наказателно производство. Разпитани са свидетели, от Сектор „Пътна полиция“ е поискана справка за нарушителя.

Установяват се причинените материални щети, разследването продължава, с оглед евентуално привличане на извършителя и за пътно хулиганство по чл. 325, ал. 3 от НК.