Наложени наказания на подсъдими, ограбили възрастна жена в с. Чуковец

3 Февруари 2021 г.

Днес, 29.01.2021 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Териториално отделение – Радомир към Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите П.Л. и Т.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

         Подсъдимите П.Л. (на 24 години) и Т.Л. (на 29 години) са се признали за виновни за извършения от тях грабеж над възрастна жена.

На 01.08.2020 г. те нападнали осемдесет и две годишната пенсионерка в къщата й в с. Чуковец. Блъснали я, при което тя паднала на пода. Сложили тиксо на устата й и омотали с него главата на пострадалата. С връв завързали краката й и я влачили по пода. Заплашили жената, че ще я застрелят, ако не им даде парите. Грабителите отнели от нея парична сума в размер на 2015 лева, мобилен телефон и портфейл.

         С определение на съда на П.Л. е наложено наказание от една година и седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. За съучастника му в престъплението - Т.Л., наказанието е една година и седем месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

         Причинените от престъпното деяние имуществени вреди, в размер на 2075 лева, са възстановени на пострадалата жена.

         Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.