Извършител на грабеж на жена в гр. Перник е изправен на подсъдимата скамейка

30 Септември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Я. (на 56 години) за извършено от него, в условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл.198, ал.3 от НК.

Около 14 ч. на 24.06.2020 г. обвиняемият Я. вървял по улица „Христо Ботев“ в гр. Перник, когато видял жена в двора на двуетажна къща. Доближил и я заговорил, а впоследствие продължил пътя си. Междувременно стопанката седнала да почива на градинска люлка.

Не след дълго обвиняемият се върнал и успял незабелязано да пронике в сутерена на чуждия дом. Претърсил мебелите и в едно от чекмеджетата на кухненския шкаф открил портфейла на жената. Тъкмо бил извадил от него парична сума в размер на 75 лева, когато се прибрала стопанката на имота. Тя започнала да вика, а той със сила я изблъскал, след което безпрепятствено напуснал къщата.

Впоследствие, в хода на разследване по образувано досъдебно производство, пострадалата по категоричен начин е разпознала обвиняемия, като лицето, извършило грабежа.

При огледа на местопрестъплението, от пода на сутерена са били иззети мирисови следи. Изготвената одорологична експертиза е установила, че същите са били оставени от В.Я.

Предстои наказателното производство срещу многократно осъждания мъж да продължи в съда.