24 Юли 2023 г.

Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде съд обвиняем за опит за контрабанда на кокаин през ГКПП Гюешево

Сподели

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за опит за незаконно пренасяне през границата на страната на високорисково наркотично вещество с обвиняемия С.К. (на 22 години). Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На 10.11.2022 г. на ГКПП Гюешево пристигнал лек автомобил, управляван от С.К. Водачът заявил на митническите служители, че пътува за Северна Македония и няма нищо за деклариране.

Неспокойното му поведение и уклончивите му отговори усъмнили инспекторите и те отклонили колата за проверка. Под седалката на шофьора бил открит тайник с метален капак със заварени към него панти. В него бил укрит пакет, обвит в стреч фолио, съдържащ бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на кокаин.

Общото количество на предмета на престъплението е 2 996,30 грама, на стойност 229 839, 25 лева.

Водачът на превозното средство С.К. е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

Той не се е признал за виновен и в лаконичните си обяснения е отрекъл да е знаел за наличието на специално изграден тайник в автомобила. Това обаче категорично се опровергава от доказателствените източници по делото.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.