Окръжна прокуратура - Кюстендил ръководи разследване на грабеж с тежко пострадала жена в гр. Бобов дол

2 Май 2023 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3, вр. чл. 198, ал. 1 от НК - грабеж, придружен с тежка телесна повреда.

Около 19,00 ч. на 28.04.2023 г. на пешеходна алея в местността "Свети Спас" в гр. Бобов дол била нападната 55-годишната А.Е. На жената били нанесени удари с камък в областта на главата и отнети чанта, парична сума и мобилен телефон.

Извършителят на грабежа е установен и привлечен в качеството на обвиняем - Х.Г. (на 21 години). Той е осъждан за умишлено причинена средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Тези деяния са били извършени от него като непълнолетен.

По делото е проведен разпит на обвиняемия, който в присъствието на защитника си е направил самопризнания по случая, като е изложил всички обстоятелства, касаещи извършване на престъплението. Проведен е следствен експеримент, при който той е посочил местата, на които е извършил деянието и е укрил веществените доказателства от деянието.

Изискана е епикриза от болнично заведение в гр. Дупница, отразяваща състоянието на пострадалата при приемането й. В нея се посочва за нейното изключително тежко общо състояние и причинените увреждания.

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил съдът взе мяка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Х.Г.