Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътнотранспортно произшествие край с.Нови чифлик

3 Октомври 2022 г.

Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт на две лица и има причинени средни телесни повреди на  шест лица.

Тежкото пътнотранспортно произшествие е станало на 02 октомври 2022 г.- неделя между три леки автомобила и мотоциклет.

Около 17:15 часа  лек автомобил "Мерцедес", управляван от 61-годишен водач, навлиза в насрещната лента и се удря в движещ се  лек автомобил "Фолксваген", управляван от 48-годишен водач от село Еремия.

В тях се удря лек автомобил "Ауди", управляван от 63-годишен водач, пътуващият в посока Кюстендил, а 45-годишен мотоциклетист, в опит да избегне катастрофиралите автомобили, се удря в тях.

Пострадалите са закарани в кюстендилската болница за оказване на помощ, но двама от тях са починали – водачът на лекия автомобил"Фолксваген" и пътничка в него, други шестима са ранени.

Работата по случая продължава, назначени са множество експертизи, с които да се изяснят причините и обстоятелствата, довели до фаталния сблъсък.