Наркоразпространител от гр. Кюстендил е задържан и привлечен в качеството на обвиняем

28 Юли 2022 г.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил 30-годишният А.Л. е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за срок до 72 часа за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 от НК.

На 26.07.2022 г. при условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в къща в местността „Николичевски път“ в гр. Кюстендил.

На няколко места в имота, обитаван от А.Л., са били открити наркотични вещества. При направените полеви тестове те са реагирали на хероин и канабис. Дрогата е била разпределена в сгъвки и пликчета и укрита в буркан и кутии. Намерени са били 2 електронни везни и прозрачни полиетиленови пликчета.

По постъпила информация А.Л. е бил в постоянна готовност да премести или укрие наркотичните вещества с цел да не бъдат открити от служителите на полицията.

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.