Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж за държане на наркотични вещества с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа в с.Крайници, община гр. Дупница

12 Октомври 2021 г.

         Днес, 12.10.2021 г., наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Т., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл.354а, ал. 1 и чл.354в, ал.1 от НК.

         На 11.10.2021 г., в с.Крайници, общ.Дупница в къща, находяща се в същото село е било извършено претърсване.

         При проведено претърсване на обитаваното от 56-годишният В.Т. жилище и в селскостопанска постройка са били открити и иззети големи количества – над 40 кг суха и полусуха листна маса, реагирала на направения полеви наркотест на марихуана. В саксии на двора и в самия двор били открити засадени 191 бр.растения от рода на конопа.Иззети са и приспособления за отглеждане и  сортиране на марихуаната - лампи, винтелатори, центрафуга, електронна везна.Намерени и иззети са и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – пушка и боен пистолет, както и 59 патрона от различен калибър.Предстои ангажиране на наказателната отговорност на В.Т. и за това престъпление.

         С постановление на наблюдаващия прокурор В.Т. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои съдът да разгледа искането за определяне на мярката му за неотклонение.