Уважено е искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист, извършил грабеж в гр.Дупница

26 Февруари 2021 г.

Уважено е искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист, извършил грабеж в гр. Дупница.

Днес, 26.02.2021 г., с определение на съда на обвиняемия Б.А. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

29 - годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във вр. с чл. 198, ал. 1 във вр. с чл. 29, ал. 1, б. „б“ от НК – извършен грабеж, представляващ  опасен рецидив.

Към настоящия момент е установено, че на 22.02.2021 г., около 19,49 ч. в град Дупница Б.А. е  отнел чужди движими вещи - един брой дамска чанта, портфейл, парична сума около 500 лева и банкови карти от владението на Й. Ст. За отнемането на вещите обвиняемият е употребил сила - блъскал  и дърпал пострадалата.  

Съдът е приел доводите на държавното обвинение, че е налице обосновано предположение за виновността на Б.А.и има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

По делото са разпитани множество свидетели, приобщени са писмени доказателства, предстоят разпити на други свидетели.

Наложената от съда мярка за неотклонение може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.