Обвиняема за държане на хероин с цел разпространение в гр. Кюстендил е предадена на съд

23 Декември 2020 г.

Окръжна прокуратура - Кюстендил е приключила досъдебното производство и е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.С. (на 43 години), привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

На 08.12.2020 г. в Районното управление на МВР в гр. Кюстендил постъпила оперативна информация, касаеща закупуване на наркотично вещество от Д.С. с цел укриване или последващо препродаване. По случая незабавно била извършена проверка.

Полицейските служители установили обвиняемата С. в таксиметров автомобил, движещ се по ул. "Бузлуджа" в гр. Кюстендил. При спирането му жената направила опит да изхвърли дрогата под предната седалка. При претърсването на МПС бил открит и иззет прозрачен найлонов плик с кафяво вещество на бучки. Извършеният полеви наркотест констатирал наличие на хероин. За намерения наркотик Д.С. заявила, че го е купила с цел продаване в махалата, като с получените от това пари щяла да изхранва децата си.

В хода на разследването са били събрани доказателства за престъпната дейност на обвиняемата С., свързана с разпространение на наркотици в кв. "Изток" в града.

Предстои делото да продължи в съда.