По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил съдът е оставил в ареста участници в престъпна група, извършвала кражби в Италия

18 Юни 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил съдът е определил мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо Р. Г. (на 24 години), Е. Ш. (на 41 години) и Р.К. (на 33 години).

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил съдът е определил мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо Р. Г. (на 24 години), Е. Ш. (на 41 години) и Р. К. (на 33 години).

Тримата са били задържани на 15.06.2020 г. при специализирана полицейска операция по разследване на кражби, извършени в различни области на Италия. Спрямо тях се води наказателно производство в чужбина за участие в престъпна група.

Във връзка с разследването, компетентен италиански орган в гр. Сиена е издал Европейски заповеди за арест за девет лица. Сред тях са Р. Г. и Е. Ш. от с. Джерман и Р. К. от гр. Дупница.

При нас то се води под ръководството на Софийска градска прокуратура, в изпълнение на Европейските заповеди за разследване, постъпили чрез Национално бюро на България в Евроджъст