Мъж, укривал холограмни стикери за подправка на евро банкноти, е сключил споразумение с Окръжна прокуратура - Кюстендил

18 Април 2018 г.

На 10.07.2014 г. подсъдимият В. Б. укривал в управлявания от него автомобил "Мерцедес" предмети - елементи за защита на парични знаци.

На 10.07.2014 г. подсъдимият В. Б. укривал в управлявания от него автомобил "Мерцедес" предмети - елементи за защита на парични знаци. В тайник на тавана, под плафона, били открити холограмни стикери, намотани на ролка. Било е установено, че същите съдържат дифракционни оптически вариращи елементи. Общото им количество е 5265 броя, от които един брой с надпис "100 евро", а останалите - "50 евро". Подсъдимият знаел, че въпросните стикери били предназначени за поправка на парични знаци.

Борисов се е признал за виновен, че с действията си е извършил престъпление по чл. 246, ал. 3, пр. 3 и пр. 4 във вр. с ал. 1 от НК и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура - Кюстендил, което съдът е одобрил.

Определено му е наказание от една година "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. Веществените доказателства - три мобилни апарата и холограмни стикери, са отнети в полза на държавата.

 Определението на съда има характер на влязла в сила присъда.