3 Април 2018 г.

Обвиняем за убийство на съпругата си в с. Косово остава в ареста

Сподели

Обвиняем за убийство на съпругата си в с. Косово остава в ареста

Състав на Кюстендилския окръжен съд е уважил искането на Окръжна прокуратура- Кюстендил за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Н. Н., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него убийство.

Тежкото престъпление е станало на 31.03.2018 г. в с. Косово, общ. Трекляно. В резултат на жестокото деяние била причинена смъртта на съпругата на обвиняемия.

В съдебно заседание прокурор от ОП - Кюстендил е посочил, че са налице всички предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.: достатъчно доказателства, за да се направи извод за съществуването на обосновано предположение за умишлено убийство, извършено по жесток начин от обвиняемия; реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършено тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.