Над 200 книги и енциклопедии ще попълнят рафтовете в библиотеката на Затвора в Бургас

19 Септември 2019 г.

Литературните произведения са предоставени от прокурори и следователи и  ще бъдат дарени за потребностите на лишените от свобода

Над 200 книги и енциклопедии ще попълнят библиотеката на Затвора в Бургас. Произведенията са дарени от прокурори и следователи, които се включиха в инициативата, която Апелативна прокуратура – Бургас провежда за втора поредна година.

Дарението ще бъде направено на 20.09.2019 г. в залата на Апелативна прокуратура – Бургас. Дарителският акт ще бъде подписан от страна на г-н Любомир Петров - Административен ръководител на Апелативна прокуратура –Бургас и г-н Бранимир Мангъров - Началник на Затвора в морския град.

Събитието, което ще бъде отворено за отразяване от страна на представителите на медиите, ще започне в 11.00 ч. На него ще присъстват и     г-жа Иванка Козарова – Зам. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, по чиято идея са събрани произведенията, както и г-н Георги Тузлуков – Помощник директор по учебната дейност на СУ „Аргира Жечкова“, който ще предостави информация за обучението на лишените от свобода.