18 Януари 2016 г.

СГП започна разследване за опит за убийство на млада жена, извършен в столично заведение

Сподели

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 16.01.2016 година започна разследване за опит за убийството на 21- годишна жена, извършен в нощно заведение в столицата. Като обвиняем по делото за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК е привлечен З. Л. (21 г.).

З. Л. и пострадалата жена работили заедно в столично заведение, които са барман и сервитьорка. Допреди няколко месеца двамата имали връзка. До момента е установено, че в ранните часове на 16.01.2016 г. жената и мъжът били на смяна. Около 03.15 часа З. Л. нахълтал в тоалетната, в която се намирала пострадалата и заключил вратата. После с нож, който носел със себе си, намушкал няколко пъти младата жена в областта на корема. Служители и посетители на нощния клуб чули силни викове и блъскане. Затова разбили вратата на тоалетната и видели случилото се.  

З. Л. бил арестуван от пристигналите на място полицаи, а жертвата откарана в болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Нападателят е задържан от прокурор при СГП за срок до 72 часа. Предстои в Софийски градски съд да бъде внесено искане за постоянното задържане под стража на З. Л..