11 Януари 2016 г.

СГП предаде на съд жена за разпространение на хероин и амфетамини

Сподели

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд            /СГС/ обвинителен акт срещу Е. С. за държане с цел разпространение на хероин и амфетамини на обща стойност – 2 280 лева. Деянието е извършено през август 2015 г. в София. На Е. С. е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 20.08.2015 г. мъж позвънил по телефона на обвиняемата, тъй като желаел да закупи хероин. След като двамата се уговорили, той отишъл до жилището на Е. С. на ул. ” Иларион Драгостинов ” в столицата. Там помолил Е. С. да й плати за дозата на следващия ден, но тя отказала. Мъжът си тръгнал от дома й, но бил спрян за проверка от полицаи. Те наблюдавали жилището на обвиняемата, тъй като имали информация, че тя продава от там наркотици. Пред тях мъжът споделил, че имал договорка с нея да закупи доза хероин.

Малко по–късно полицаите забелязали, че Е. С. излиза от къщата си и се тръгнали към нея. Когато ги забелязала, тя побягнала обратно към дома си, но била задържана. Пред полицаите признала, че държи в жилището си наркотици. На място била извикана оперативно-дежурна група, като къщата била претърсена. В дома на жената били открити и иззети хероин и амфетамини с общо тегло над 30 грама. Наркотиците били скрити на няколко места в жилището й. Те били разпределени на множество малки дози, подготвени за пласиране.

 Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд ( СГС).