Със споразумение СГП постигна 7 г. затвор за венецуелка за контрабанда на наркотици на стойност 627.000 лв

11 Януари 2016 г.

Софийска градска прокуратура (СГП) постигна 7–годишна присъда за контрабанда на кокаин за 627 хиляди лева, след като Б. А. се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

На 10.05.2015 г., с полет от град Сао Пауло, Бразилия, венецуелската гражданка пристигнала на летище София. Митнически служители извършили проверка на Б. А и на багажа, който носела. Когато отворили куфара на обвиняемата, им направило впечатление, че в него има голям брой зарядни устройства за мобилни телефони, рулон–дезодоранти и пасти за зъби. След като проверили тези вещи с рентген се видяло, че всички те са силно уплътнени отвътре. По тази причина бил направен полеви тест, който дал положителна реакция за наличие на наркотици. Незабавно започнало досъдебно производство, а Б. А била задържана.

Установено е, че в багажа си венецуелката пренасяла близо  2 килограма и 400 грама чист кокаин на стойност 627 000 хиляди лева. Наркотикът бил разпределен и скрит на 29 места в куфара на обвиняемата.

Б. А вече е приведена в затвора на град Сливен, където следва да излежи 7–годишната си присъда при първоначален ”Строг режим ”.