8 Декември 2015 г.

Софийска градска прокуратура предаде на съд кандидат за общински съветник за хулиганство

Сподели

На 07.12.2015 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Т. В. - кандидат за общински съветник в община Самоков за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

На 06.10.2015г. около 12.00 часа в гр. Самоков, Т. В. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На висок тон той е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на журналистката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията М. К. в областта на раменете и му отправял обидни думи – престъпление по чл. 325 ал.2, вр. с ал.1 НК.

Към момента на извършване на престъплението Т. В. се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор, ЦИК даде разрешение срещу Т. В. да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан.

Към момента Т. В. е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и В. А., който на 06.10.2015 г. в гр. Самоков  по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на В. И. – член на журналистическия екип на Нова телевизия. С удар с юмрук причинил на В. И. болка и страдание, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1, т.12 вр. с чл. 130 ал.2 НК.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.