СГП внесе обвинителен акт срещу мъж, убил по непредпазливост жена след съседски скандал

2 Декември 2015 г.

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу М. К. за извършено убийство на жена в София. Той е обвинен за това, че е причинил смъртта по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена телесна повреда – престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК.

На 08.04.2015 г. вечерта, пострадалата жена и нейният приятел се намирали в жилището му в ж.к. ” Красно село ” в столицата. Те разговаряли помежду си и слушали музика. В един момент на входната врата се позвънило. Когато домакинът отворил, видял, че пред него стои съседката, която живеела на долния етаж. Тя му направила забележка, че се чува силен шум. С нея дошъл и М. К., с когото съседката живеела на семейни начала.

Първоначално М. К. стоял скрит на ъгъла на стълбището и не издавал присъствието си. Изведнъж обаче той изскочил и бързо се озовал пред врата на апартамента. След това нанесъл удари с юмруци по главата и тялото на собственика, който паднал на пода. После М. К. влязъл в чуждото жилище, за да се разправи и с жената, която се намирала в него. Когато я намерил той и нанесъл жесток побой, като я удрял с ръце и ритал с крака по главата и тялото. После М. К. напуснал апартамента. Пребитият от него мъж успял да се изправи на крака и да отиде до приятелката си, която лежала на земята в една от стаите в безпомощно състояние.

М. К. причинил на жената множество наранявания в областта на главата и тялото, включително разкъсване на слезката, като имало голям излив на кръв в коремната кухина на пострадалата. Същият ден жертвата  починала в болница вследствие на нанесения й побой.