30 Ноември 2015 г.

СГП предаде на съд мъж, пренесъл през границата наркотици

Сподели

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Н. Ч. за това, че в съучастие с друго лице, пренесъл през границата на България кокаин на стойност – 182 145 лева. На Чолаков е повдигнато обвинение по чл. 242, ал. 2, пр. 1, алт. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Н. Ч. се свързал със съучастника си, който се намирал в Република Перу. Двамата се разбрали от Перу да внесе в България наркотици посредством пощенска пратка. Ставало въпрос за 1 кг чист кокаин, който Н. Ч. следвало да му заплати и получи. За целта той дал данните и адреса на свои познат в България, който трябвало да получи пратката и след това да му я предаде. После съучастникът на Н. Ч. изпратил  наркотика за България. Кокаинът бил доставен със самолет на Аерогара София. Пратката била проверена от митнически служители. Тогава било установено, че тя съдържа 1 кг. кокаин, укрит на различни места в музикална система.

Създадена била организация за задържане на получателя на пратката.  Около седмица по–късно лицето посочено като получател, придружавано от Н. Ч., отишло, за да вземе пратката. На място той и Н. Ч. били задържани от полицията. Получателят на пратката обяснил, че бил помолен от Н. Ч. да я получи вместо него, като му било обяснено, че ще вземе музикална система.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.