5 Август 2022 г.

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда за държане с цел разпространение на наркотици в Затвора-София

Сподели

          Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу обвиняемата Л. Н. за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК.

          Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че на 08.05.2022 г., около 15:30 ч. в гр. София, бул. “Ген. Н. Столетов“, в помещение за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода в Затвора, обвиняемата Л. Н. представила багаж, предназначен за нейния син К. Н., който изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. Донесеното от обвиняемата съдържало хранителни продукти и дрехи. По време на проверката обвиняемата заявила, че носената от нея баклава си е за нея и няма да я предава. Между корите на баклавата била открита хартиена свивка, съдържаща високорисково наркотично вещество хероин, с нето тегло 3,03 гр., процентно съдържание на диацетилморфин 44 %, на стойност 272,70 лв.

          В помещението за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода бил извършен оглед на местопроизшествие от органите на 02 РУ-СДВР, при което наркотичното вещество било иззето. При физикохимичната експертиза е установено като хероин.

          Обвиняемата е на 68 години, неосъждана.

          Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.