СГП предаде на съд рецидивист за опит за убийство

28 Октомври 2015 г.

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу осъждания три пъти И. И. за това, че се е опитал умишлено да умъртви А. С. чрез възпроизвеждане на 4 изстрела с пистолет (чл. 116, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” и б „Б” от НК).

На 23.07. 2014 г. на обяд пострадалият А. С. отишъл от работа да обядва в апартамента си в ж. к. „Люлин”, където го чакала и съпругата му. Към 14.00 ч. той паркирал автомобила си в близост до блока, в който се намира жилището му. Там го причакал обвиняемият И. И., който насочил оръжието си към А. С. и стрелял в гърба му.

Първият куршум, който И. И. произвел, не улучил. А. С. чул изстрела, обърнал се и видял нападателя си. Побягнал към входа на блока, за да се скрие. Обвиняемият обаче стрелял още 3 пъти. Този път два от куршумите попаднали в тялото на А. С., като единият попаднал в дясното му бедро, а другият проникнал в дясната му мишница. Пострадалият успял да се скрие във входа на блока, а И. И. избягал.

За получените огнестрелни рани на А. С. е оказана своевременна висококвалифицирана и незабавна медицинска помощ.

В хода на разследването обвиняемият И. И. е разпитван многократно, като не дава обяснение за мотива за извършеното престъпление. И. И. е осъждан три пъти за кражби. Той е с постоянна мярка „Задържане под стража”.