Софийска градска прокуратура повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа мъж за наркотици

27 Януари 2022 г.

          Днес, 27.01.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 25-годишния И. З. за това, че е държал с цел разпространение амфетамин с тегло 31.08 грама и марихуана с тегло 68,59 грама.

          Според събраните доказателства престъплението по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК е извършено в гр. София, ж.к. „Студентски град“. Обвиняемият оставил наркотиците в лек таксиметров автомобил, където били намерени и иззети от органите на МВР. 

          Досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследване, като същото се провежда в 07 РУ-СДВР и под надзора и ръководството на СГП.

          В началния етап на разследването са извършени претърсвания на две помещения и обиски на две лица, като при посочените действия са намерени и иззети предмети и вещи от значение за делото, а протоколите за действията по разследване са одобрени от Софийски градски съд по надлежния процесуален ред. Приобщени са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначени и извършени са първоначални експертни изследвания.

          Наблюдаващият прокурор в СГП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, преценявайки високата обществена опасност на деянието, както и на дееца, който е с обременено съдебно минало.

          Работата по случая продължава.