Софийска градска прокуратура повдигна обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа за убийството на 32-годишен мъж

10 Януари 2022 г.

          Днес, 10.01.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 24-годишния Д.Г. във връзка с убийството на 32-годишния И.И., извършено на 09.01.2022 г. около 22:30 ч. в столичния квартал „Люлин“. 

          Досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследване, като същото се провежда в СДВР и под надзора и ръководството на СГП.

          На Д.Г. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 от НК.

          Наблюдаващият прокурор в СГП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа и му е наложил забрана за напускане на пределите на Република България.

          Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване. Предстои установяване на местонахождението му от органите на МВР, за което следва незабавно да бъде уведомен наблюдаващият прокурор с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.